Sport

FC Groningen geeft nieuw elan verder vorm met 3-1 zege

FC Groningen heeft in een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Go Ahead Eagles met 3-1 gewonnen. Op het complex van amateurvereniging AZC in Zutphen was het halverwege 1-1. Het was de eerste van twee oefenwedstrijden tijdens een trainingskamp in Epe.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg is zondag waarschijnlijk tot de laatste stoel bezet
De Euroborg is zondag waarschijnlijk tot de laatste stoel bezet

Voor de ploeg van Dick Lukkien scoorde Daleho Irandust voor rust. Na de pauze waren Luciano Valente en Tomas Suslov succesvol. De wedstrijd liet zien dat de FC na eerdere oefenzeges op amateurclubs, 2-0 tegen VV Annen en 11-0 tegen Onstwedder Boys, na ruim anderhalve week in de voorbereiding al aardig op weg is om de gewenste patronen in te slijpen. Iets waar het vorig seizoen chronisch aan ontbrak.

In Zutphen was FC Groningen duidelijk de betere ploeg en gaf daarmee verder schwung aan de optimistische start van het seizoen. De groep straalt energie en zin om er voor te gaan uit en ruim 11.000 seizoenkaarten zijn inmiddels verkocht. Het lijkt te lukken om alle ellende van vorig seizoen uit de gedachten te wissen en vooral naar voren te kijken.

Misschien wel met Leandro Bacuna. De 31-jarige speler, die in 2011 voor het laatst een groenwit shirt droeg, zit zonder club en mag bij FC Groningen voorlopig zijn conditie op peil houden. Bacuna is toevallig een type speler waar Groningen nog naar op zoek is. Hij maakte tegen Go Ahead Eagles zijn eerste minuten. Komende zaterdag oefent Groningen ter afsluiting van het trainingskamp tegen de Belgische tweedeklasser KMSK Deinze.