Sport

FC Groningen nadert de 11.500 seizoenkaarthouders

De verkoop van seizoenkaarten gaat gestaag door bij FC Groningen. Bijna 11.500 fans hebben al een stoeltje voor komend seizoen gereserveerd. Opvallend is dat hiervan bijna 3.000 nieuwe seizoenkaarthouders zijn.


Leestijd: 1 minuut

De fans wachten al weken op goede resultaten
De fans wachten al weken op goede resultaten

Het onderschrijft de situatie dat het chagrijn van vorig seizoen plaatsgemaakt heeft voor positivisme en nieuw elan. Tegenover de bijna 3.000 nieuwe kaarthouders staan ook 2500 supporters die hun kaart nog niet verlengd hebben. De reden van het niet kopen van een nieuwe seizoenkaart heeft FC Groningen niet bekend gemaakt.

Feit is wel dat inmiddels meer kaarten verkocht zijn dan afgelopen seizoen. Toen ongeveer 11.000 seizoenplekken over de toonbank gingen. Inmiddels is de Tonny van Leeuwen tribune helemaal uitverkocht. Inclusief businesskaarten en sponsoren zitten komend seizoen op papier iedere thuiswedstrijd ruim 16.000 mensen in de Euroborg hun favorieten aan te moedigen in de Keuken Kampioen Divisie.

Verreweg de meeste seizoenkaarthouders komen uit de gemeente Groningen, liefst 42,4 procent. De gemeente Midden-Groningen staat op een tweede plaats met momenteel ruim 1.000 seizoenkaarthouders, 8,8 procent. Het Westerkwartier is derde met 7,3 procent. De eerste Drentse gemeente is Tynaarlo op een zesde plaats, gevolgd door de gemeente Assen. Zo laat de club weten.

Komende zondag is voor het eerst sinds een aantal jaren weer een Open Dag, waar de seizoenkaartverkoop ongetwijfeld nog weer een boost krijgt.