Sport

FC Groningen heeft na lang zoeken eindelijk spits te pakken

Jørgen Strand Larsen is het geworden. De 20-jarige Noor is de nieuwe spits van FC Groningen. Na een zoektocht van zeker een half jaar tekende Strand Larsen in het Hitachi Capital Mobility Stadion een vierjarige overeenkomst met een optie op nog een seizoen. De Noorse jeugdinternational komt over Sarpsborg 08 FF en sluit per direct aan bij de selectie.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje
FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

Strand Larsen speelde bijna vijftig wedstrijden voor zijn club en scoorde daarin zes keer. Dat duidt niet onmiddellijk op een veel scorende spits. FC Groningen zocht naar een zo compleet mogelijke spits binnen de mogelijkheden van de club zo liet technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de site van de club weten.

De FC had een lange lijst. Op die lijst stond Strand Larsen. 'We hebben de afgelopen periode gebruikt om hem in totaliteit te scouten en iedereen intern bij de club mee te nemen in het verhaal. Wij zijn ervan overtuigd met hem de juiste keuze te hebben gemaakt, maar beseffen ook dat Jørgen nog jong is en alles te bewijzen heeft. Hij heeft uitstekende voorwaarden; fysiek sterk, groot, behoorlijk snel en een goede techniek.'

'We een analyse gemaakt van aspecten waaraan een spits van FC Groningen in onze ogen moet voldoen; wij hebben behoefte aan lengte en kracht, aan snelheid en wendbaarheid en aan iemand die in de spitspositie balvast is en de techniek heeft om spelers om hem heen nog beter te laten renderen.'

Strand Larsen kwam afgelopen dinsdagavond nog in actie met Jong Noorwegen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Oranje, maar verloor met 2-0. De nieuwe spits reisde door naar Groningen en traint donderdag voor het eerst mee. Strand Larsen is dus wedstrijdfit en direct inzetbaar. (Foto youtube FC Groningen)