Sport

FC Groningen hervat competitie met uitduel tegen VVV Venlo

Na een interlandweekend gaat FC Groningen zaterdag weer de wei in. De nummer zes van de Eredivisie hervat de competitie met een uitduel tegen nummer zestien VVV Venlo. Het wordt weer eens tijd voor een overwinning. De laatste zege dateert van 28 februari. Toen werd PEC Zwolle in de Euroborg met 1-0 geklopt.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Om de positie in de subtop vast te houden is een resultaat in Limburg sowieso van belang. Nummer zeven FC Utrecht zit op het vinkentouw en heeft drie punten minder, maar nog een wedstrijd tegoed. Utrecht gaat op bezoek bij hekkensluiter ADO Den Haag. De FC had de laatste periode te kampen met de nodige blessures. Een aantal basisspelers ontbraken. Hetgeen ongetwijfeld van invloed is geweest op de recente uitslagen.

Azor Matusiwa, Jorgen Strand Larsen en Ramon Pascal Lundqvist zitten al langere tijd in de lappenmand. Hetzelfde geldt voor Arjen Robben. De berichten over de Bedumer zijn positief. Hij traint weer met de groep mee en wie weet kan Robben binnenkort toch weer minuten maken. Iets waar het lange tijd niet naaruit zag. Mo El Hankouri staat de laatste tijd in de basis en hij verlengde deze week zijn contract. Hetgeen de buitenspeler vast en zeker extra energie geeft.

Tegenstander VVV zit in een vrije val naar beneden. Voor het eerst sinds 1992 is acht keer op rij verloren. Daar kon de nieuwe trainer Jos Luhukay in zijn eerste wedstrijd ook nog geen verandering in brengen. Kijkend naar de statistieken op het hoogste niveau dan is sprake van volstrekte evenwicht. In veertien ontmoetingen wonnen beide teams vijf keer en eindigde het vier keer in een gelijkspel.

In de laatste vijf ontmoetingen aan De Koel wist FC Groningen overigens niet te winnen. De laatste zege dateert van 30 oktober 2010. Het werd 5-3 voor de FC. Met twee treffers van Tim Matavz. Gonzalo Garcia, Koen van de Laak en een eigen doelpunten maakten de vijf vol. Het duel begint zaterdag om 18.45 uur.