Sport

FC Groningen hervat de training na ongeslagen periode

Inclusief twee bekerwedstrijden is FC Groningen inmiddels tien wedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van zondag 29 oktober toen Cambuur in Leeuwarden met 2-1 te sterk was. Na de kerstperiode hervat Groningen woensdag de training.


Leestijd: 1 minuut

Iedere stoel is vrijdagavond bezet in de Euroborg
Iedere stoel is vrijdagavond bezet in de Euroborg

Ter voorbereiding op het tweede deel van de competitie. Op dinsdag 16 januari komt de ploeg van trainer Dick Lukkien voor het eerst weer officieel in actie met het vervolg in het bekertoernooi. Na de fraaie 3-1 zege in Tilburg bij Willem II is Excelsior in Rotterdam de volgende te nemen horde. Op vrijdag 19 januari hervat de FC de strijd in de Eerste Divisie met een uitduel tegen FC Emmen.

Door de goede reeks heeft Groningen de Emmenaren inmiddels achterhaald op de ranglijst wat de derby extra lading geeft. Beide ploegen hebben 32 punten. FC Groningen staat zesde en Emmen zevende. Ter voorbereiding op dit duel gaat de FC niet op trainingskamp naar warme oorden. De winterstop is sowieso kort, maar waarschijnlijk kan Groningen het hiermee uitgespaarde geld wel goed gebruiken.

De groenwitten trekken een paar dagen naar Duitsland en oefenen komende zaterdag achter gesloten deuren tegen Vfl Bochum 1848, de nummer veertien in de Bundesliga. Volgens FC Groningen is de wedstrijd via een livestream te zien zodat fans niks hoeven te missen. De aftrap is om 14.00 uur.