Sport

FC Groningen is hekkensluiter na nieuwe pijnlijke thuisnederlaag

De treurmars van FC Groningen is donderdagavond tot een nieuw dieptepunt gedaald. Na de 1-0 thuisnederlaag tegen concurrent SC Cambuur staat Groningen helemaal onderaan. De hekkensluiter heeft 12 punten uit 18 duels en gaat zondag op bezoek bij nummer zestien FC Volendam.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen speelt dinsdag duel tegen NEC uit zonder publiek
FC Groningen speelt dinsdag duel tegen NEC uit zonder publiek

Het doelpunt kwam een kwartiertje voor tijd pikant genoeg op naam van Daniël van Kaam. Van Kaam is opgeleid bij FC Groningen, maar kwam te weinig aan spelen toe en verkaste naar Leeuwarden. En uitgerekend hij volleerde Groningen in nog diepere ellende. De vijfde nederlaag op rij is een feit voor overigens angstvallig lege tribunes in de Euroborg.

Maar wat wil je. In de afgelopen 25 competitiewedstrijden won FC Groningen exact drie keer. Dat zijn dramatische cijfers. FC Groningen onwaardig, maar het feit ligt er wel. En wat nog veel pijnlijker is dat het volstrekt onduidelijk lijkt waar te beginnen om in de chaos weer wat orde te scheppen. In ieder geval is de kwaliteit van de selectie onvoldoende. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft nog vier dagen om nieuwe spelers te halen.

De vraag is of dat gaat lukken, want de afgelopen weken hebben uitgewezen dat het een moeilijk verhaal lijkt te zijn om spelers naar Groningen te krijgen. Zo is er momenteel niks positiefs te melden over de groenwitten en wordt het vertrouwen van de fans enorm op de proef gesteld. Na de achterstand was een groepje aanwezigen het zat en kwam het veld op, waardoor de wedstrijd tijdelijk stilgelegd werd. Daarna raakte Lundqvist nog de lat, maar het bleef bij 0-1.

De druk op de directie neemt verder toe. Alle volgers verwachten iets van ze. Er is door de transfers van de afgelopen jaren geld genoeg op de bank om spelers te halen, Het is voor niemand te hopen dat de meer dan wankelende Trots van het Noorden straks een goed gevulde bankrekening heeft, maar wel in de Eerste Divisie speelt. FC Groningen heeft nog zestien wedstrijden om dit doemscenario te voorkomen.