FC Groningen kan weer naar boven kijken

De tweede zege op rij zorgt ervoor dat FC Groningen weer omhoog kan kijken. De 4-1 winst bij Fortuna Sittard brengt Groningen met 17 punten uit 14 wedstrijden op de derde plaats in de Eredivisie. Het verschil met het linkerrijtje bedraagt nog maar drie punten..

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Zo kan het snel gaan. Zeven punten uit de laatste drie duels brengt lucht. In Limburg liet de ploeg van trainer Danny Buijs bovendien zien te kunnen scoren. Het maken van doelpunten verliep tot nu toe moeizaam met twaalf treffers in dertien duels. Tegen Fortuna konden liefst vier treffers begroet worden. Drie van eigen makelij plus een eigen doelpunt.

Niet dat FC Groningen nu zoveel beter speelde dan vorige week in Deventer, maar effectiever was het wel. En dat is wel waar het uiteindelijk om gaat in het voetbal. Doelpunten maken om te winnen. De vorige week gepasseerde Cyril Ngonge kreeg weer een kans, omdat Michael de Leeuw niet inzetbaar was.

De Belg liet zich prompt weer gelden. Eerst kopte hij de gelijkmaker binnen, zijn zevende van het seizoen, en Ngonge leidde voor rust nog de voorsprong in. Een voorzet ging via de voet van Cox pardoes in eigen doel. Toen Fortuna na ruim een uur Roel Janssen met een tweede gele kaart zag vertrekken bij inmiddels een 3-1 voorsprong was wel duidelijk welke kant het op zou gaan.

Na ruim vijftig minuten had Daleho Irandust van dichtbij gescoord. Tien minuten voor tijd scoorde Jorgen Strand Larsen voor de derde keer op rij. Met de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter PEC Zwolle aanstaande vrijdag in het vooruitzicht lonkt inmiddels een verdere stijging op de ranglijst.