Sport

FC Groningen komende twee uitduels ondersteunt door vol uitvak

FC Groningen begint aan de beslissende fase van de competitie met twee uitduels. Vrijdagavond op bezoek bij ADO Den Haag en paasmaandag wacht de inhaalwedstrijd aan de Meerdijk in Emmen tegen FC Emmen. In beide gevallen zit het uitvak helemaal vol.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen fans jaren geleden in het uitvak van SC Heerenveen
FC Groningen fans jaren geleden in het uitvak van SC Heerenveen

De fans hebben de club dit seizoen nooit in de steek gelaten. Ook niet gedurende de belabberde start van het seizoen toen de ploeg van trainer Dick Lukkien ook in de Eerste Divisie dreigde te kapseizen. Of ze op een druilige maandagavond naar Wijdewormer tegen Jong AZ moesten of naar de Aalsterweg in Eindhoven tegen FC Eindhoven het maakte niet uit. Het vak zat steevast vol en dat zal in de resterende uitduels van dit seizoen niet anders zijn.

Na komend weekend staan nog drie uitwedstrijden in de reguliere competitie op het programma. Te beginnen op zondag 14 april in De Koel in Venlo tegen VVV-Venlo. Daarna volgt op vrijdag 26 april de clash in Tilburg tegen koploper Willem II en een week later staat de uitbeurt bij cultclub Telstar in Velsen-Zuid op de rol. De voorverkoop voor het uitduel tegen VVV is inmiddels begonnen.

En dan is in mei duidelijk of de fans volgend seizoen weer in de Eredivisie op pad kunnen.