Sport

FC Groningen komt dit seizoen zeer waarschijnlijk niet meer in actie

De maandagavond door de regering bekendgemaakte aangescherpte maatregelen leidt er onder meer toe dat FC Groningen dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt. Tot 1 juni worden alle samenkomsten verboden. Dat zorgt ervoor dat alle sportevenementen tot die datum van de kalender gaan.


Leestijd: 1 minuut

Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen
Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen

Er was eerst een grens dat maximaal 100 mensen bij elkaar mochten zijn, maar dit uitgangspunt is ook per direct losgelaten. Waarschijnlijk hadden de clubs geen rekening gehouden met de datum van 1 juni. Dat is bijna 2 maanden langer dan de vorige week geformuleerde datum van 6 april. Niet voetballen tot 1 juni maakt het steeds gecompliceerder om het seizoen uit te spelen.

De spelers van FC Groningen proberen zichzelf fit te houden en doen af en toe fitheidstestjes met in acht neming van de gezondheidsregels. Algemeen directeur Wouter Gudde laat bij RTV Noord weten dat spelen zonder publiek nog tot de mogelijkheden zou kunnen behoren, maar met de nieuwe maatregelen is dat geen optie meer. Het betreft dan een samenkomst met te veel mensen.

De financiële consequenties zijn nog niet te overzien en een andere vraag die voorligt is hoe om te gaan met het sportieve aspect. Er zijn 25 van de 34 speelrondes geweest. FC Groningen staat negende en kan nergens aanspraak op maken. Door de 1-0 thuisnederlaag op zondag 8 maart kukelde de FC van een play-off plaats. Andere relevante vragen zijn of er een kampioen komt en hoe het zit met de promotie en degradatie?

Daar zal spoedig meer duidelijkheid over komen. Voor FC Groningen lijkt het seizoen op zondag 8 maart definitief vroegtijdig ten einde gekomen.