Sport

FC Groningen krijgt linkerrijtje toch in zicht

Het gaat met horten en stoten, maar FC Groningen heeft na de 1-0 zege op Willem II het linkerrijtje in zicht gekregen. De 18-jarige Bjorn Meijer was in de eerste helft met een rake kopstoot de gevierde man. FC Groningen staat tiende met 29 punten uit 24 duels.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

Het verschil met nummer negen NEC is nog twee punten en de marge naar nummer acht SC Cambuur bedraagt vier punten met nog tien wedstrijden voor de boeg. Plek acht geeft aan het eind van het seizoen zeer waarschijnlijk recht op een plekje in de voorronde van de Europese Conference League. De zege op Willem II was verdiend. Groningen was de baas op het veld en kreeg vooral voor rust een aantal mogelijkheden.

Na de pauze was het allemaal een stuk minder. Voor het eerst weer met helemaal gevulde tribunes. Bijna 18.000 fans hadden hun stoeltje gevonden in de Euroborg. En die zagen de jongensdroom van Meijer uitkomen. Begonnen bij VV Helpman en nu in korte tijd veel furore makend aan de linkerkant. Zijn treffer was doorslaggevend. In een duel waarin FC Groningen meer doelpunten had moeten maken. Al langere tijd het manco van de FC en een belangrijke oorzaak dat Groningen slechts tiende staat.

Met 27 treffers scoort de selectie van trainer Danny Buijs net iets meer dan een doelpunt per wedstrijd. Het is nu zaak om verder door te stoten en positie in te nemen in het linkerrijtje. Het is tot op heden niet gelukt om de sprong te maken, terwijl de kansen er al wel geweest zijn. De komende weken speelt Groningen achtereenvolgens uit tegen Feyenoord, thuis tegen NEC, uit tegen FC Utrecht en thuis tegen Ajax. Een op zijn minst uitdagende reeks.