Sport

FC Groningen krijgt meer tijd om tribunes van elkaar te scheiden

Vanwege diverse incidenten vorig seizoen op de Noordtribune is uit het Plan van aanpak veiligheid FC Groningen naar voren gekomen om de eerste en tweede ring zo snel mogelijk van elkaar te scheiden. Een maand geleden liet de gemeente Groningen weten dit in de winterstop al gerealiseerd te willen zien, maar komt daar nu op terug.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Noordtribune in de Euroborg
Een volle Noordtribune in de Euroborg

Dat liet burgemeester Koen Schuiling woensdag weten aan de gemeenteraad. De belangrijkste reden is dat FC Groningen heeft laten weten dat het praktisch onuitvoerbaar is om het begin januari al gereed te hebben. De wachttijd op bouwmaterialen die nodig zijn is domweg te lang. Het materiaal is nodig om een nieuwe ingang te maken en horecavoorzieningen te realiseren.

In het vorige rampseizoen waarin Groningen degradeerde naar de Eerste Divisie waren incidenten op de Noordtribune aan de orde van de dag. Conclusies uit een onderzoek hierover waren onder meer dat de veiligheid en overzicht te wensen overliet. Zo kunnen supporters die een seizoenkaart hebben voor de tweede ring ook plaatsnemen op de eerste ring. Dat leidt regelmatig tot overvolle tribunes waar de fanatieke aanhang staat.

Toegang tot de onderste ring is overigens al sinds de in gebruik name van de Euroborg in 2006 mogelijk. Daar komt nu dus een einde aan. De verbouwing moet nu aan het begin van het volgende seizoen klaar zijn.