Sport

FC Groningen krijgt niet te onderschatten Fortuna Sittard op bezoek

Na het 0-0 gelijkspel tegen Feyenoord afgelopen woensdag mag FC Groningen zondagmiddag alweer in de eigen Euroborg aantreden. Vanaf 14.30 uur is Fortuna Sittard te gast. De Limburgers zijn inmiddels een geduchte tegenstander in de Eredivisie en zeker niet te onderschatten.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Fortuna Sittard begon heel slecht aan het seizoen, maar na het ontslag van Kevin Hofland en het aantreden van Sjors Ultee als hoofdtrainer in december is alles veranderd in Sittard. Fortuna is inmiddels opgeklommen naar de negende plaats en een lastig te kloppen ploeg. In dertien wedstrijden werd maar liefst tien keer gewonnen. Alleen Ajax en Heracles Almelo wisten te winnen. Zes keer werd op vreemde bodem de volle winst gevierd.

FC Groningen is dus gewaarschuwd en zal dat ook zijn. De FC heeft nummer vijf Vitesse in het vizier. De achterstand op de Arnhemmers bedraagt nog slechts drie punten. Vitesse speelt thuis tegen VVV Venlo en is favoriet voor winst. Om die reden mag de ploeg van trainer Danny Buijs geen verdere achterstand oplopen om naar boven te kunnen blijven kijken.

De balans op het hoogste niveau in thuiswedstrijden is wel duidelijk in het voordeel van FC Groningen. Het wordt de achttiende confrontatie in Groningen en daarvan won de FC dertien keer. Het werd twee keer gelijk en evenzovele keren was een nederlaag het verdict. De laatste ontmoeting in de Euroborg dateert van 12 mei 2019. Het werd via doelpunten van Paul Gladon, Ritsu Doan en Samir Memisevic 3-0. Een uitslag die de Trots van het Noorden prima zou passen.