FC Groningen krijgt top ranglijst in vizier

Zonder groots te spelen boekte FC Groningen een 3-0 overwinning bij FC Eindhoven. Via de dertiende zege van het seizoen steeg Groningen naar de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie en heeft de nummers twee en drie binnen handbereik.

FC Groningen eerder dit seizoen thuis tegen Willem II

Het was zeker niet zo dat de ploeg van trainer Dick Lukkien heel veel kansen uitspeelde en dat was ook niet nodig. Het scoreverloop paste bij de controle die de groenwitten hadden. Nadat Romano Postema in de tweede minuut al een aardige kans onbenut liet was het na twintig minuten raak. Middenvelder Luciano Valente opende na goed voorbereidend werk van Postema de score met een handige voetbeweging.

De voorsprong gaf vertrouwen en zoals al langere tijd het beeld is speelde FC Groningen heel zuinig en gaf geen kansen weg. Doelman Hidde Jurjus kreeg amper iets te doen in het Jan Louwers Stadion tegen de nummer veertien. Laros Duarte besliste de wedstrijd met twee treffers. De eerste na een uur spelen op aangeven van Leandro Bacuna van dichtbij. Tien minuten later kon de middenvelder zorgeloos zijn gang gaan en van ruim twintig meter in de korte hoek raak schieten.

Door de nederlaag van nummer twee ADO Den Haag kwam FC Groningen weer drie punten dichterbij . Qua verliespunten heeft de FC drie meer dan de ploeg uit de Hofstad. En nummer drie Roda JC heeft twee verliespunten minder. Komende vrijdag komt nummer dertien Helmond Sport op bezoek in de Euroborg, terwijl Roda op bezoek gaat bij de koploper. Het zou daarom zomaar kunnen dat Groningen de opmars verder door kan zetten.

Misstappen kan FC Groningen zich niet meer veroorloven om de de druk er naar boven vol op de kunnen houden. Op vrijdag 29 maart gaat de FC op bezoek bij ADO Den Haag en een week later volgt de uitwedstrijd bij Willem II, waar de Trots van het Noorden in het bekertoernooi al wist te winnen. En op vrijdag 10 mei sluit Groningen de reguliere competitie af met het thuisduel tegen Roda JC.