Sport

FC Groningen krijgt wat het wil in transferperiode

Het was dinsdag een drukke dag voor technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen. Op diverse borden bevond het schaakspel zich in de eindfase. In alle geval rolde de winst naar de FC. De gewenste versterkingen werden voor 0.00 uur afgerond. Het moment waarop de transferwindow weer voor een half jaar dichtgaat. Daleho Irandust uit Zweden is de laatste speler die naar Groningen komt.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

Deze Zweed was al eerder in verband gebracht met FC Groningen, maar tot een deal kwam het vorig jaar niet. De 23-jarige speler koos voor Toulouse, maar daar kwam hij niet door de keuring vanwege een onwillige knie. Dat is opgelost. FC Groningen betaalt naar verluidt een vergoeding van 275.000 euro aan zijn oude club BK Häcken waar hij tot het eind van het jaar onder contract stond. irandust tekent voor vijf jaar in de Euroborg en tekent voor vijf jaar.

Verder werden in sneltreinvaart de 24-jarige middenvelder Laros Duarte (contract voor 4-jaar, afkomstig van Sparta Rotterdam), de 20-jarige linksback Yahya Kalley (contract voor 3 jaar met optie voor 2 seizoenen, afkomstig van IFK Göteborg) en de 19-jarige vleugelaanvaller Sebastian Tounekti (gehuurd tot het einde van het seizoen, afkomstig van FK Bodo/Glimt) gepresenteerd. Voor Duarte moet FC Groningen een slordige miljoen euro betalen. De vergoeding voor Kalley is niet bekendgemaakt.

Verder heeft de FC spelers uit de eigen jeugdopleiding verkocht of verhuurd. Thomas Poll vertrekt naar Almere City en tekende een contract voor drie jaar. Groningen heeft een terugkoop optie bedongen. Kian Slor en Joël van Kaam worden een jaar verhuurd aan FC Emmen. Daarnaast vertrokken Daniël Gudmondsson naar Lille OSC en Azor Matusiwa naar Stade de Reims. Ramon Pascal Lundqvist is dit seizoen verhuurd aan Panathinaikos in Griekenland.