Sport

FC Groningen laat Deens talent Strunck weer vertrekken

Het is de laatste dag van de transfer window. Ook in coronatijden vinden de nodige transfers plaats. Wat bij FC Groningen nog gaat gebeuren is afwachten. Wat zeker is dat de FC een talent voorlopig weer laat gaan. De vorig jaar begin augustus aangetrokken 21-jarige Nicklas Strunck Jakobsen is voor de rest van het seizoen 2020/2021 verhuurd aan Esbjerg fB.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen laat Deens talent Strunck weer vertrekken
FC Groningen laat Deens talent Strunck weer vertrekken

Nicklas Strunck werd door Groningen gezien als een talent, maar hij kwam sinds zijn overgang van FC Nordsjaelland nog niet in actie in een officiële wedstrijd van FC Groningen. De rechtsbenige back en middenvelder heeft nog een contract tot medio 2023.  Strunck was bijvoorbeeld niet in beeld als eventuele vervanger van de recent verkochte Devaisio Zeefuik naar Herta BSC.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus acht het voor de ontwikkeling van Strunck goed dat hij in zijn geboorteland weer wedstrijden gaat spelen. 'Nicklas had bij ons weinig zicht op speelminuten. Wij denken dat hij nog steeds zijn talent kan inlossen, maar hiervoor is het wel noodzakelijk dat hij speelminuten gaat maken. Esbjerg wil hem die kans geven en heeft daarbij tevens een optie tot koop bedongen. Wij zullen Nicklas blijven volgen en gaan zien hoe dit seizoen zijn ontwikkeling verder gaat verlopen.' (Foto: Twitter FC Groningen)