FC Groningen laat het wederom afweten

Het geduld van de supporters van FC Groningen wordt stevig op de proef gesteld. De 2-0 zege op AZ en 4-0 bekerwinst op Helmond Sport leek het vertrekpunt voor betere tijden, maar in Nijmegen was het tegen NEC weer helemaal mis. In een leeg stadion De Goffert leed Groningen een kansloze 3-0 nederlaag. FC Groningen staat vijftiende in de Eredivisie met tien punten uit elf wedstrijden.

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Twee weken geleden in Rotterdam tegen Sparta ontplofte trainer Danny Buijs na afloop over het uit elkaar vallen van zijn team. In plaats van de ingezette reeks van afgelopen week een vervolg te geven liet FC Groninge.n vooral voor rust tegen NEC nog minder zien dan tegen Sparta.

Alle basisregels van het voetbalspel werden met voeten getreden. Niets lukte en de bal naar een ploeggenoot spelen was vaak al een hele opgave. Buijs reageerde na afloop gelaten en liet weten dit jaar geen ploeg voor de top zeven te hebben.

Het wordt steeds duidelijker dat de hectische eindfase van de transferwindow per saldo kwaliteitsverlies gebracht heeft, maar dat betekent niet dat er geen fatsoenlijk spel op de mat gelegd kan worden. Het begint bij inzet en een goede organisatie. Alleen als dat ook ontbreekt is het niet zo gek dat de ondergrens steeds verder wegzakt.

Het duurde nog tot vlak voor rust dat de thuisploeg de leiding nam. Daarvoor had doelman Peter Leeuwenburgh al een paar keer prima opgetreden. De openingstreffer kwam door geklungel. Mo El Hankouri speelde de bal vanaf de middenlijn terug en zag Akman over het hoofd. Tien minuten na rust viel de tweede treffer en in de extra tijd zette Okita de 3-0 eindstand op het bord. Tegen een elftal waarin niemand een voldoende scoorde.

De komende weken treft FC Groningen RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard. Om niet verder in het moeras weg te glijden moeten in die reeks de nodige punten gepakt worden.