Sport

FC Groningen laat kans op top vijf liggen

FC Groningen had een gedeelde top vijf positie in kunnen nemen bij winst op Fortuna Sittard, maar er kwam in het Limburgse niets van terecht. Het was zeer teleurstellend wat de elf van trainer Danny Buijs in Sittard op de mat legden. Het draaide uit op een 1-0 nederlaag. Het gevolg is dat Groningen naar de tiende plek is gezakt in de Eredivisie met 21 punten uit 15 duels.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ziet achtste plaats in gevaar komen na nederlaag in Heerenveen
FC Groningen ziet achtste plaats in gevaar komen na nederlaag in Heerenveen

Het was met afstand de slechtste wedstrijd van het seizoen vanuit Gronings perspectief. De ongeslagen reeks van zes wedstrijden werd kansloos te grabbel gegooid. Er werd in negentig minuten helemaal geen kans gecreëerd. Het spel was traag en zeer voorspelbaar. Het lijkt sinds de rentree van Samir Memisevic op het middenveld voetballend allemaal weer minder geworden te zijn. Te verdedigend, waardoor de balans ontbreekt. 

Trainer Buijs heeft gezegd dat een fitte Memisevic altijd speelt. Die belofte komt hij na, maar mogelijk brengt hem dat in de problemen. Een draaiend elftal rolt niet meer. Fortuna besliste het duel een kwartiertje voor tijd. Een knal van Mark Diemers werd door doelman Sergio Padt nog gekeerd, maar de rebound was voor Rasmus Karjalainen geen probleem.

Een pijnlijke nederlaag. Vooral omdat de FC er aanvallend niets tegenover kon stellen. Komende zondag speelt FC Groningen op eigen veld tegen FC Utrecht. De Utrechters zijn al een aantal wedstrijden de weg kwijt. Bij winst gaat Groningen de Domstedelingen voorbij op de ranglijst. Revanche op afgelopen zaterdag zal ongetwijfeld het credo bij de spelers zijn.