Sport

FC Groningen leeft in weelde; beste start in tien jaar

De afgelopen jaren was het vaak behelpen voor de liefhebbers van mooi voetbal als ze FC Groningen aan het werk zagen. De trainers kozen vaak voor een behoudend systeem met de nadruk op verdedigen. Het lijkt erop dat er betere tijden aankomen. FC Groningen beleeft de beste competitiestart in tien jaar.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje
FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

Na de 2-1 zege op laagvlieger VVV Venlo staat Groningen zevende met 13 punten uit 7 duels. Trainer Danny Buijs en zijn staf hebben de laatste weken gekozen voor een systeem met vleugelspelers en dat pakt tot nu toe positief uit. De nieuwelingen Patrick Joosten en Alessio da Cruz maken op de beide flanken een hele frisse indruk. Ze hebben een individuele actie en zorgen voor veel dreiging.

Daar profiteert aanvalsleider Jørgen Strand Larsen van. De Noor maakte zaterdagavond zijn derde treffer van het seizoen. Het was net als vorige week in Sittard toen het twee keer raak was een typische spitsengoal. In het vijfmetergebied komen en dodelijk precies binnen schuiven. Het minder attractieve spel van de laatste jaren zorgde ervoor dat de spitsen het vaak moeilijk hadden. Een systeem met buitenspelers brengt daar verandering in.

Na een via de VAR afgekeurd doelpunt van Daniël van Kaam tekende Joosten voor de openingstreffer. Zijn eerste sinds hij in dienst is van FC Groningen. Het heeft er alle schijn van dat de aankopen allemaal aanwinsten zijn en dat is wel eens anders geweest in recente jaren. Nou waren de afgelopen twee duels tegen Fortuna en VVV niet de lastigste.

Komend weekend wacht Feyenoord in De Kuip. Een mooie graadmeter om te toetsen of FC Groningen de stevige positie in het linkerrijtje waar kan maken. (Foto: Jørgen Strand Larsen maakte zijn derde treffer van het seizoen)