Sport

FC Groningen lijkt eindelijk aan de beterende hand

Ondanks het feit dat FC Groningen in de competitie inmiddels zeven keer op rij niet gewonnen heeft, was er zondagavond optimisme in Kerkrade na de 0-0 bij koploper Roda JC. Het veldspel was dit seizoen nog niet zo goed.


Leestijd: 2 minuten

De fans wachten al weken op goede resultaten
De fans wachten al weken op goede resultaten

Het heeft er alle schijn van dat de technische staf onder leiding van trainer Dick Lukkien de poppetjes langzamerhand op de goede plek heeft staan. Met talent Jorg Schreuders als grote animator. De 19-jarige Schreuders begon bij Be Quick 1887 en kwam in 2015 bij de jeugdopleiding van FC Groningen. De middenvelder was onvermoeibaar en speelde volgens de trainer weergaloos.

FC Groningen zette veel druk naar voren en was grote delen van de wedstrijd de betere ploeg in Limburg. Zonder Leandro Bacuna en Kevin van Veen. Van Veen is topscorer met vijf doelpunten, maar het heeft er alle schijn van dat de aanvaller niet in het gewenste spel past. Hoog druk zetten met veel intensiteit is iets wat de 32-jarige topscorer niet kan. Daardoor bleef Van Veen de hele wedstrijd aan de kant.

Romano Postema en Thom van Bergen werken zich een slag in de rondte en zorgen daarmee voor het nodige gevaar. Bovendien ontbeerde het FC Groningen aan geluk. Tot drie keer toe troffen de gasten in het Parkstad Limburg Stadion het houtwerk. Na een half uur was Joey Pelupessy de eerste die de lat trof. Korte tijd daarna ramde uitblinker Schreuders de bal tegen de onderkant van de lat. Niet veel later joeg de hij de bal op de paal.

Uit niets bleek dat sprake was van het duel tussen de voormalige koploper en de nummer veertien. Voor de fans, die al twee maanden op een overwinning wachten, positief om te constateren, maar feit blijft dat Groningen nog altijd onderin de middenmoot bungelt en veel overwinningen nodig heeft om weer naar boven te kunnen kijken.

Met nog een kwartier te gaan ging de lamp bij diverse jonge spelers uit. Op zich niet raar gezien het intense spel, maar daardoor lukte het niet om tot de laatste seconde te proberen om door te drukken. De inzet tot het laatste fluitsignaal was hartverwarmend. FC Groningen moest zich tevreden stellen met een punt en schoot daar op de ranglijst niks mee op. De FC blijft veertiende met 16 punten uit 14 duels.