Sport

FC Groningen met matig voetbal toch naar plek acht

Na een spektakelstuk in de Euroborg tegen NEC heeft FC Groningen de zo fel begeerde achtste plek in handen gekregen. Dat gebeurde na een 4-3 zege met Romano Postema als grote man. De invaller scoorde in de slotfase twee keer en trok de winst voor de zwak spelende thuisclub over de streep.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden
FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden

FC Groningen speelde zeventig minuten met een man meer maar wist zich daar totaal geen raad mee. De Nijmegenaren waren de betere ploeg en hadden het meeste recht op de overwinning. In overtal gaf de FC notabene een 2-1 voorsprong uit handen en was eigenlijk niet bij machte om de 2-3 achterstand om te buigen naar een voorsprong. Groningen was twee keer op voorsprong gekomen door rake kopballen van Michael de Leeuw in de tweede minuut en Jorgen Strand Larsen na ruim twintig minuten.

Teveel spelers haalden hun niveau niet en dat zorgde ervoor dat NEC de betere was. Soms heb je wat geluk nodig om te winnen. Dat was zaterdagavond voor ruim 20.000 fans het geval. Het werd de avond van Postema. Zijn eerste competitietreffers in eigen stadion. Beide keren was hij van dichtbij attent. In oktober maakte de spits in de beker tegen Helmond Sport al twee doelpunten.

Het resultaat is dat FC Groningen, waar het een aantal weken geleden helemaal nog niet naar uit zag, gestegen is naar plek acht. Een positie die aan het eind recht geeft op een plek in de play-offs om Europees voetbal. Het is zeker nog geen gelopen race. Groningen heeft 33 punten evenveel als SC Cambuur. NEC is tiende en heeft 31 punten.

Komende zondag wacht de volgende beproeving. Om 12.15 uur is in stadion Nieuw Galgenwaard de aftrap tegen FC Utrecht, waar Groningen de laatste ruim dertien jaar in de Eredivisie slechts één keer wist te winnen.