Sport

FC Groningen moet van de gemeente Groningen sportpark Corpus verlaten

FC Groningen moet op zoek naar een andere locatie voor hun trainingscomplex op sportpark Corpus den Hoorn. Na een roerige periode over de verdere invulling van de ruimte, waarbij FC Groningen meer trainingsvelden claimde. Dat zou ten kostte gaan van de breedtesportclubs op het sportpark.


Leestijd: 1 minuut

De gemeenteraad is unaniem. FC Groningen moet vertrekken, waardoor er meer ruimte voor de breedtesport ontstaat. Voetbalclubs GRC Groningen en Groen Geel ervaren al tijden een tekort aan velden en de grootste hockeyvereniging van Groningen GHBS kraakt ook in haar voegen. De gemeente is eigenaar van het sportpark en heeft na een periode van onderzoek, discussie over en weer nu een besluit genomen. Hierdoor kan de rust op Corpus terugkeren, want de verhoudingen tussen clubs en FC Groningen zijn nogal verstoord.

Omdat de FC niet van vandaag op morgen weg is gaat de gemeente een bemiddelaar aanwijzen om de komende tijd wel met elkaar verder te kunnen. Op welke termijn FC Groningen gaat vertrekken is niet duidelijk. Wethouder Inge Jongman heeft aangegeven om mee te willen denken in het vinden van een nieuwe locatie.  Het gaat de FC om minstens tien velden om ook het jeugdvoetbal en het recent gestarte vrouwenvoetbal de ruimte te geven zich te ontwikkelen. Dat betekent dus de nodige vierkantemeters met benodigde infrastructuur. Of FC Groningen dit allemaal zelf moet betalen is onduidelijk.

Bijkomend dat het bij Corpus gelegen Topsportzorgcentrum normaal gesproken niet aan FC Groningen verkocht wordt. De vervallen Trots van het Noorden heeft de gesprekken hierover stilgelegd. Vraag is wat de toekomst van dit gebouw is? FC Groningen is inmiddels veruit de grootste gebruiker van het pand en is eigenaar van een aantal verdiepingen. Met het vertrek van Groningen lijkt automatisch de exploitatie van het Topsportzorgcentrum onder druk komen te staan.