Sport

FC Groningen waarschijnlijk verder in beker zonder te spelen

Door de verlenging van de coronamaatregelen ligt het amateurvoetbal voorlopig nog langer stil. Zeker tot medio december mogen de voetballers niet in wedstrijdverband in actie komen. FC Groningen is in de strijd om de KNVB-beker gekoppeld aan TEC uit Tiel. Dit duel kan niet gespeeld worden.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen won de KNVB-beker in 2015
FC Groningen won de KNVB-beker in 2015

Deze wedstrijd zou eind oktober gespeeld worden, maar was voorlopig uitgesteld naar begin december. De KNVB heeft in oktober al laten weten dat als het niet zou lukken om de verplaatste wedstrijden op 1 of 2 december te kunnen spelen de amateurclubs automatisch uitgesloten zouden worden om de voortgang van het bekertoernooi niet te belemmeren. Het gaat in totaal om 26 clubs.

Nu duidelijk is dat het niet lukt om te spelen zal normaal gesproken uitvoering gegeven worden aan dit voorgenomen besluit en plaatst FC Groningen zich voor de tweede ronde van de bekerstrijd zonder zelf te spelen. Het wachten is op de officiële bevestiging van de voetbalbond. Er is nog niet geloot voor de tweede ronde van de KNVB-beker.