Sport

FC Groningen naar Limburg om negatieve reeks te doorbreken

Vier nederlagen op rij dat het lot van FC Groningen momenteel. Na een succesvolle start in de Eredivisie met negen punten uit vijf duels is qua aantal punten duidelijk de klad erin gekomen. Zaterdag wacht vanaf 16.30 uur het uitduel bij Fortuna Sittard.


Leestijd: 1 minuut

Trainer Dick Lukkien van FC Groningen
Trainer Dick Lukkien van FC Groningen

Het is aan trainer Dick Lukkien en zijn assistenten om weer eens een strategie uit de hoge hoed te toveren dat resultaat brengt. Na vier verliespartijen neemt de druk toe. FC Groningen staat dertiende en nog maar één puntje boven de fatale zestiende plek. De club die na 34 wedstrijden op deze positie staat is veroordeeld tot de play-offs om handhaving op het hoogste niveau.

De inzet van de ploeg ligt het over het algemeen niet aan. Al heeft het er alle schijn van dat het niet meer lukt om de enorme intensiteit waar vorig seizoen in de Eerste Divisie furore mee gemaakt werd wekelijks aan de dag te leggen. En zo overwicht in de wedstrijd te krijgen. Verder is doelpunten maken, of beter het gebrek eraan, is het grote manco van de laatste weken. In de laatste vier duels zijn slechts twee doelpunten gemaakt.

In deze wetenschap trekt FC Groningen naar Sittard. De club van oud-trainer Danny Buijs. De Limburgers speelden tot nu toe vier keer thuis met twee keer winst en twee keer verlies. Zo zegevierde Fortuna begin oktober in het Fortuna Sittard Stadion met 1-0 tegen AZ. Het verschil op de ranglijst is twee punten in het nadeel van FC Groningen. Wat het belang aangeeft. Bij verlies is Fortuna voorlopig uit beeld en moet de FC verder naar beneden kijken.

Het is de 22e ontmoeting op het hoogste niveau in Sittard. De historie wijst uit dat de resultaten in balans zijn. FC Groningen won vier keer, speelde twaalf keer gelijk en verloor vijf keer. De laatste zege dateert van 27 november 2021. Bij de 4-1 zege scoorden Cyril Ngonge, Daleho Irandust en Jørgen Strand Larsen. Cox schoot namens Fortuna in eigen doel. Iets vergelijkbaars zou FC Groningen heel goed van pas komen.