Sport

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Het is maar goed dat de competitie erop zit voor FC Groningen. De club weet niet meer wat winnen is en verloor zondag voor de zevende keer op rij. Nooit eerder in de historie verloor de Trots van het Noorden zo vaak achter elkaar. SC Cambuur was in de Euroborg met 3-2 te sterk. Groningen eindigde als twaalfde in de Eredivisie.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Na afloop was er wel een warm afscheid voor trainer Danny Buijs, assistent Adri Poldervaart en diverse spelers. Beide trainers kregen van de supporters op de Noord-tribune een seizoenkaart voor het leven. Dat was hartverwarmend, maar om met zeven verliespartijen op rij afscheid te nemen is pijnlijk. Zijn spelers werkten keihard, maar slaagden er niet in om de geleverde energie om te zetten in resultaten.

Tegen de Friezen begon Groningen nog wel aardig, maar Cambuur was veel dreigender en effectiever. De thuisploeg kwam, zoals zo vaak dit seizoen, vroeg op achterstand en liep achter de feiten aan. Pas bij een 2-0 achterstand kon Jorgen Strand Larsen iets terug doen. De aanvaller eindigde op veertien treffers. Voor een spits van FC Groningen een behoorlijk aantal. Romano Postema tekende in de slotfase nog voor de 2-3, maar verder kwam het niet.

Het is maar goed dat het seizoen voorbij is, want er is behoefte aan nieuwe energie. Buijs heeft de afgelopen vier seizoenen ziel en zaligheid gegeven en had een ander afscheid verdiend. Groningen eindigde de laatste jaren respectievelijk als achtste, negende, zevende en twaalfde. Vorig seizoen had de FC na 34 wedstrijden 50 punten. Nu veertien minder. Het geeft aan dat het laatste seizoen van Buijs duidelijk zijn minste was.

Wat Buijs gaat doen is niet bekend. Poldervaart gaat op eigen benen verder bij De Graafschap. Bart van Hintum gaat naar PEC Zwolle, Bjorn Meijer zet zijn loopbaan voort bij Club Brugge en wat Mo El Hankouri zijn volgende club wordt is nog niet bekend.