Sport

FC Groningen neemt Patrick Joosten over van FC Utrecht

FC Groningen heeft Patrick Joosten gecontracteerd. De 24-jarige aanvaller wordt overgenomen van FC Utrecht en tekent in het Hitachi Capital Mobility Stadion een driejarige overeenkomst.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt Patrick Joosten over van FC Utrecht
FC Groningen neemt Patrick Joosten over van FC Utrecht

Patrick Joosten heeft meer dan honderd wedstrijden gespeeld in het betaald voetbal. Daarin scoorde de aanvaller zestien keer en hij heeft elf assists achter zijn naam staan. Joosten kende zijn opleiding bij N.E.C. in Nijmegen en maakte medio 2015 de overstap naar FC Utrecht. In de afgelopen twee seizoenen werd Joosten verhuurd aan achtereenvolgens VVV-Venlo en Sparta Rotterdam. Hij gaat bij de Trots van het Noorden met rugnummer 14 spelen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de komst van Joosten. “We hebben Patrick al langer op ons lijstje staan. Het lukte ons eerder niet hem naar Groningen te halen. We zijn dan ook blij dat we daarin nu wel geslaagd zijn. Patrick is een speler die op meerdere posities in een aanvallende rol uit de voeten kan. Hij is snel, kan iets creëren en een goal maken. Precies wat we goed kunnen gebruiken als aanvulling op onze bestaande selectie. Daarnaast heeft Patrick al de nodige ervaring in het betaald voetbal en dat is met het oog op de jonge groep die we hebben een fijn aspect. Wij denken bovendien dat Patrick zich nog verder kan ontwikkelen en daaraan gaan we samen werken.”

Foto: Andy Zuidema – FC Groningen