Sport

FC Groningen on tour afgelopen; 10.397 seizoenkaarten verkocht

De afgelopen acht weken trokken medewerkers van FC Groningen met behulp van vrijwilligers en bestuursleden van diverse supportersgeledingen door de regio om seizoenkaarthouders te bezoeken inde hoop ze te verleiden om hun stoeltje in de Euroborg met minimaal één seizoen te verlengen. De teller voor komend seizoen stond maandag op 10.397 verkochte seizoenkaarten.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

In acht weken werden seizoenkaarthouders in de regio’s Winschoten, Assen, Delfzijl, Groningen, Leek/Roden, Stadskanaal, Bedum/Ten Boer en Veendam/Hoogezand. Duizenden seizoenkaarthouders werden persoonlijk bezocht. De bezoekers kwamen nooit met lege handen. Iedereen kreeg een 'Samen naar de Grote Markt' t-shirt als verwijzing naar het nieuwe beleidsplan.

De gezamenlijke strijd die de club samen met haar supporters voert om weer successen te kunnen vieren op de Grote Markt. Een jaar geleden stond de teller op 13 juli op 12.210 verkochte seizoenkaarten. Daar zat het Arjen Robben effect in. Toen hij eind juni bekend maakte terug te keren bij de FC werden veel extra kaarten verkocht.

Tien jaar geleden bracht FC Groningen nog ruim 16.000 seizoenkaarten aan de man. Het dieptepunt was het seizoen 2018/2019 toen minder dan 10.000 seizoenplekken verkocht werden.