Sport

FC Groningen onderzoekt haalbaarheid vrouwenvoetbal

FC Groningen ziet in vrouwenvoetbal een enorme kans en gaat de haalbaarheid onderzoeken om op termijn een Eredivisiewaardig vrouwenteam te krijgen. Volgens directeur Wouter Gudde is vrouwenvoetbal één van de snelst groeiende sporten ter wereld op dit moment. Het is de bedoeling om de volledige piramide in kaart te brengen.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen onderzoekt haalbaarheid vrouwenvoetbal
FC Groningen onderzoekt haalbaarheid vrouwenvoetbal

De 26-jarige Valerie Overkamp is aangesteld als projectleider van het haalbaarheidsonderzoek en zij wordt hierin ondersteund door Gudde. Om in kaart te brengen wat er voor nodig is om een duurzame vrouwenvoetbaltak gaat Overkamp onder meer benchmarken bij betaald voetbal organisaties die reeds ervaringen hebben met een vrouwenteam op Eredivisieniveau. Overkamp studeert sportkunde aan de Hanzehogeschool.

Scouts in de regio gaan op zoek naar jonge talentvolle speelsters met het juiste FC Groningen-DNA. Vanaf het huidige seizoen 2021/2022 biedt de Trots van het Noorden jonge meiden met een ambitie om te groeien als voetbalster ook de mogelijkheid geselecteerd te worden voor de voorselectie van FC Groningen. Het is de bedoeling om de piramide van onderaf op te bouwen. Richting het seizoen 2022/2023 wil de club dan een goed beeld hebben wat nodig is om een vrouwentak op te starten.

De verwachting van Gudde is dat in het gunstigste geval over drie tot vijf met een team in de Eredivisie speelt. (Foto: Twitter @oranjevrouwen)