Sport

FC Groningen op jacht naar beter spel

FC Groningen trapt de vierde speelronde in de Eredivisie vrijdagavond af in Nijmegen. In De Goffert is NEC de opponent. In het duel tussen de nummers elf en tien gaat Groningen niet alleen op jacht naar de punten, maar ook op zoek naar beter spel, want dat was in de eerste drie duels nog niet veelbelovend.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen fans jaren geleden in het uitvak van SC Heerenveen
FC Groningen fans jaren geleden in het uitvak van SC Heerenveen

Dat heeft trainer Frank Wormuth ook gezien en dat stak de Duitser na de moeizame 1-0 zege op Go Ahead Eagles afgelopen zondag niet onder stoelen of banken. Hij tegenvallende presteren van de meeste spelers besprak Wortmuth openlijk met de media. Vooral het gebrek aan voetballende kwaliteiten in samenspel is onvoldoende. Dat zorgde voor onrust en een gesprek tussen technisch directeur Mark-Jan Fledderus en de trainer. De plooien zijn voor zover ze er waren glad gestreken.

Op de website van FC Groningen laat Wormuth weten te willen prikkelen. 'Ik heb er nu voor gekozen de openbaarheid te gebruiken. Dat kun je niet te vaak doen als coach, maar het zat me hoog. Individueel zijn het allemaal goede spelers, maar we moeten een team worden. Een eenheid, een vechtersploeg. Daar zijn we al een aantal weken mee bezig, maar ik wil dat het proces sneller gaat.'

Punten helen vaak veel wonden. Gemakkelijk zal het zeker niet worden in Nijmegen. NEC heeft drie punten uit twee wedstrijden. Het verloor het openingsduel in eigen huis pas in de slotfase met 1-0 van FC Twente. Daarna volgde op 14 augustus op bezoek bij promovendus FC Volendam een royale 4-1 zege. Kijkend naar de statistieken is het volstrekt in evenwicht.

Van de dertig ontmoetingen op het hoogste niveau in De Goffert won FC Groningen twaalf keer, twaalf keer was NEC de sterkste en zes keer eindigde het in een gelijkspel. In de laatste ontmoeting op 31 oktober vorig jaar verloor de Trots van het Noorden vrij kansloos met 3-0. De laatste zege dateert van 3 augustus 2013. Via Tjaronn Chery, Andraž Kirm, David Texeira en Richairo Zivkovic won Groningen met 4-1.