Sport

FC Groningen op jacht naar broodnodige zege

Vijf punten dat is de magere oogst van FC Groningen uit de eerste zeven duels van dit seizoen. De FC staat voorlaatste in de Eredivisie en krijgt vrijdagavond nummer zes FC Twente op bezoek. FC Groningen heeft een overwinning nodig om niet verder in ademnood te komen.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

De Trots van het Noorden lijkt de tol te betalen voor de transfers in de ultieme fase van de transferperiode. Teveel basisspelers van vorig seizoen moeten vervangen worden. Dat proces is gaande. Trainer Danny Buijs is aan het boetseren om er een winnend geheel van te maken en dat gaat niet zonder kleerscheuren. Aan de andere kant is ook sprake van een pittige competitiestart. Groningen trof tot op heden alleen ploegen die in het linkerrijtje staan.

Alleen in de openingsronde op 15 augustus won Groningen in Leeuwarden met 2-1 van Cambuur. De Friezen staan gewoon zevende. Het is voor Buijs weer puzzelen. Mike te Wierik en Laros Duarte zijn geblesseerd. Daleho Irandust, Bart van Hintum en Cyril Ngonge zijn twijfelgevallen. Misschien helpt de steun van het publiek. Er zijn geen beperkingen meer, dus er is ruimte voor meer publiek.

Tegen het Twente van de deze week 63 jaar geworden trainer Ron Jans. De Tukkers wonnen de laatste vier wedstrijden en zijn in grootste vorm. FC Utrecht, Vitesse, AZ en sc Heerenveen werden overtuigend aan de zegekar gebonden met een gemiddelde van bijna drie doelpunten per wedstrijd. FC Groningen is dus gewaarschuwd.

In de 45 voorgaande thuisontmoetingen op het hoogste niveau won Groningen zestien keer, verloor het evenzovele keren en eindigde het dertien keer in een gelijkspel. De laatste thuiswedstrijd dateert van 17 januari dit jaar. Het werd 2-2. De inmiddels vertrokken Ahmed El Messaoudi en Jorgen Strand Larsen waren de doelpuntenmakers. Van de de elf die toen de basis vormden zijn inmiddels zes spelers vertrokken. De aftrap in de Euroborg is om 20.00 uur.