Sport

FC Groningen op zoek naar sportief betere tijden

Nadat FC Groningen afgelopen week liet weten druk bezig te zijn met het herstructureren van de financiële positie, een lening van zes miljoen bij de 'Stichting Vrienden van FC Groningen' is afgelost, is het nu weer de hoogste tijd om sportief aan de weg te timmeren. Tot de winterstop speelt de FC nog zes keer.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

Te beginnen aanstaande zondag in Deventer tegen promovendus Go Ahead Eagles. De Eagles kennen een prima start en hebben 17 punten uit 12 duels. FC Groningen heeft er zes minder. Dat geeft direct het belang van de wedstrijd weer. Los van het feit dat de ploeg van trainer Danny Buijs een zege goed kan gebruiken is winst om Go Ahead Eagles in het vizier te houden noodzakelijk. Bij verlies loopt de nadelige marge op naar negen punten en dat voelt als een lichtjaar.

Voorwaar geen eenvoudige opgave. De ploeg van trainer Kees van Wonderen is gek genoeg momenteel het langst ongeslagen in de Eredivisie. Al vijf keer achter elkaar werd niet verloren, in deze reeks onder meer 0-0 bij Ajax. En de laatste twee thuiswedstrijden werd in totaal liefst acht keer gescoord, 4-3 tegen Fortuna Sittard en 4-2 tegen Heracles Almelo.

FC Groningen, dat zelf in twaalf duels slechts elf keer doel trof, is dus gewaarschuwd. Twee weken geleden eindigde het thuisduel tegen RKC Waalwijk in 1-1 dankzij een late gelijkmaker van Strand Larsen.  De statistieken zijn in het nadeel van de groenwitten. Van de zeventien ontmoetingen op het hoogste niveau won FC Groningen slechts drie keer. Zes keer eindigde het gelijk en acht keer was sprake van een verliespartij.

Het is wel zo dat de laatste vijf keer op de Adelaarshorst niet verloren is. De laatste ontmoeting vond plaats op 22 april 2017. Toen won FC Groningen via twee doelpunten van Mimoun Mahi en eentje van Jesper Drost met 3-2. Een uitslag die zondagmiddag als geroepen zou komen. De aftrap is om 12.15 uur.