FC Groningen opnieuw onderuit

Ron Jans kon niet beschikken over vijf geblesseerde spelers: Boekweg, Matthijs, Hoogstrate, Johansson en Curovic.
Tegenvaller was het uitvallen van Melchior Schoenmakers, halverwege de eerste helft. Ook hij raakte geblesseerd.

Bij rust was de stand nog 0-0. In het tweede bedrijf besliste Eric Hellemons, de linksback van RBC, het duel eigenhandig. Hij profiteerde in de 53e en 88e minuut van twee verdedigingsfouten en bracht de 2-0 eindstand op de borden.

FC Groningen staat nog altijd onderaan de ranglijst met 2 punten uit 11 duels. Komende zaterdag komt De Graafschap op bezoek in het Oosterpark. De Doetinchemmers hebben 4 punten.

Opnieuw is er dus sprake van een echt zespuntenduel. Wint de FC, staat groenwit 17e met één punt voorsprong. Wint De Graafschap staan de Gelderlanders 17e met vijf punten voorsprong op Groningen.