FC Groningen pakt broodnodige punten

Er viel weer te juichen in de Euroborg. FC Groningen versloeg Jong PSV met 4-0 en klom door de zege naar de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De eindstand was bij rust al bereikt. In de tweede helft voerden slordigheden de boventoon en viel er weinig meer te genieten.

FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II

Voor de pauze speelde FC Groningen heel efficiënt en maakte de doelpunten redelijk gemakkelijk. Belangrijk, want na het onverwachte 1-0 thuisverlies tegen ADO Den Haag afgelopen vrijdag had de ploeg van trainer Dick Lukkien iets goed te maken voor de trouwe fans. Die ook maandag weer met meer dan 20.000 naar de Euroborg gekomen waren.

In de elfde minuut was het al raak. Een lage voorzet van Isak Määttä verwerkte de doelman van de Brabanders niet goed waardoor de bal zomaar tegen de touwen belandde. Tien minuten na de opsteker was het al 2-0. Spits Kevin van Veen liet weer eens zien over een prima schot te beschikken. Hij kreeg de bal vrij in het strafschopgebied en schoot strak in de verre hoek. De prima spelende Paulus Abraham tekende na ruim een half uur voor de 3-0 en kort voor rust kopte Radinio Balker de 4-0 binnen.

Tegen een zeer Jong PSV dat diverse spelers miste omdat de Eindhovenaren een drukke week voor de boeg hebben met Champions League voetbal. Na de pauze viel het erg tegen. De drang om nog meer doelpunten te maken leek te ontbreken. Hierdoor oogde het gezapig en ging het niveau zienderogen naar beneden. Niemand maalde er waarschijnlijk om. FC Groningen heeft overwinningen nodig om vertrouwen te krijgen in de jacht naar de koppositie. En dan is een 4-0 zege een prima resultaat.

Komende vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. De nummer vijftien op de ranglijst met maar drie punten minder dan FC Groningen. Daar is een overwinning derhalve essentieel om echt verder naar boven te kunnen kijken.