Sport

FC Groningen pakt draad in competitie weer op

Het was weer een hectisch weekje voor FC Groningen. Verloren bij SC Cambuur, de supportersvereniging die het vertrouwen in de Raad van Commissarissen opzegt, bekerwinst bij Rijnsburgse Boys en een hoofdtrainer met kaakproblemen. Zondag wacht FC Dordrecht.


Leestijd: 2 minuten

FC Groningen eerder dit seizoen tegen Willem II
FC Groningen eerder dit seizoen tegen Willem II

In de huidige situatie is geen enkele tegenstander gemakkelijk voor FC Groningen. Slechts één punt uit de afgelopen vijf wedstrijden is veelzeggend. Om dat te doorbreken is het te hopen dat de weliswaar magere 1-0 bekerzege in Rijnsburg toch wat vertrouwen geeft aan de het hele seizoen al moeizaam opererende spelersgroep.

De schapenkoppen uit Dordrecht zijn één van de revelaties in de Keuken Kampioen Divisie. Met 21 punten, zeven meer dan Groningen, uit twaalf wedstrijden staat Dordrecht vijfde. De ploeg van trainer Michele Santoni verloor pas één keer en is met 28 doelpunten de meest productieve ploeg in de Eerste Divisie. Op 18 augustus was Willem II in Tilburg met 2-0 te sterk. Inmiddels is Dordrecht al tien wedstrijden ongeslagen.

FC Groningen kan de borst dus nat maken. Met het tot nu toe gebleken gebrek aan kwaliteit is geen enkele tegenstander gemakkelijk. Helemaal niet omdat de groenwitten doorgaans moeite hebben om het spel te maken en het helemaal lastig vinden om doelpunten te maken. Gemiddeld maakt Groningen iets meer dan één treffer per wedstrijd. FC Dordrecht meer dan twee.

De vraag is of Kevin van Veen weer eens aan de aftrap staat. De topscorer met vijf doelpunten is zijn basisplaats kwijtgeraakt, maar zijn vervanger Kristian Lien wist in een aantal duels nog niet te scoren. Doelpunten zijn wel gevraagd om weer eens tot winst te komen. De laatste competitiezege dateert van vrijdag 22 september toen in extremis met 2-1 gewonnen werd bij Helmond Sport. En om echt weer omhoog te kunnen kijken zijn meerdere zeges op rij nodig.

In de Eerste Divisie troffen beide ploegen elkaar ooit twee keer in Groningen. FC Groningen won twee keer tegen toen nog Dordrecht ’90. De laatste zege dateert van 4 december 1999. Groningen won voor ruim zevenduizend fans dankzij doelpunten van Melchior Schoenmakers en Martin Drent met 2-1. Een uitslag die zondagmiddag met vreugde begroet zal worden. De aftrap in de Euroborg is om 14.30 uur.