Sport

FC Groningen pakt vrouwenvoetbal nu serieus op: twee meidenteams, later volwaardige eerste selectie

FC Groningen maakt vanaf volgende week officieel een start met vrouwenvoetbal. Dan starten twee meidenteams met trainingen, teams die voldoende talent moeten opleveren om over vier jaar een volwaardige eerste vrouwenselectie te hebben.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ
FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ

Maandag 5 september is de allereerste training van een team binnen het vrouwenvoetbal in de geschiedenis van FC Groningen. Dan starten twee meidenteams. De eerste training wordt gehouden op Sportpark Corpus den Hoorn, het trainingscomplex van de club.

FC Groningen verwacht binnen vier jaar een volwaardig eerste vrouwenselectie met voornamelijk regionale speelsters te hebben. De Trots van het Noorden deed afgelopen jaar een haalbaarheidsonderzoek naar het opzetten van vrouwenvoetbal bij de club en de uitkomsten hiervan zijn positief. Meiden kunnen gaan dromen van spelen in Euroborg. FC Groningen wil nieuwe internationals uit het Noorden opleiden.

Eigen opleiding vrouwenvoetbal

Waar diverse andere priofclubs de afdeling vrouwenvoetbal zijn gestart met een team in de Eredivisie, start FC Groningen met een eigen Opleiding voor meidenvoetbal. Deze Opleiding moet het fundament gaan vormen voor een duurzame vrouwenvoetbalafdeling bij de club.

FC Groningen start met twee trainingsgroepen; één voor speelsters onder-12 en één voor speelsters onder-13 tot en met onder-15. Die laatste groep begint op maandagochtend 5 september om 8.15 uur met de eerste training op Sportpark Corpus den Hoorn.