FC Groningen: Sander van Gessel lijkt nieuw talent

FC Groningen heeft één punt overgehouden aan de seizoensopening tegen Willem II. Na in totaal 96! minuten spelen stond er een 1-1 eindstand op het scorebord, een uitslag waar iedereen vrede mee kon hebben. En FC Groningen lijkt een nieuw talent te hebben.

FC Groningen begon verrassenderwijs zonder Sander van Gessel, Hugo en Martin Drent. Voor hen speelden Paul Janssen, Dominique van Dijk en Tony Alberda. De thuisploeg toonde in het eerste half uur opvallend veel respect voor Willem II dat de wedstrijd domineerde zonder gevaarlijk te worden. De enige grote kans voor rust was voor Leonardo die tegen de keeper schoot. In de tweede helft speelde Sander van Gessel in plaats van Paul Janssen die opbouwend weinig had laten zien. De wedstrijd werd mede daardoor leuker. Beide ploegen kregen kansen op de winst. Willem II kwam in de 62e minuut op 0-1 door Shoukov op aangeven van Ceesay die Johansson te snel af was. Martin Drent, al na 35 minuten ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen Curovic, zorgde even later voor de gelijkmaker. Het voorbereidende werk kwam van Van Gessel. Na de gelijkmaker kregen beide ploegen kansen op meer, maar het bleef bij 1-1. In het Oosterpark waren 10.600 toeschouwers. Scheidsrechter Braamhaar hield de kaarten op zak.Opstelling FC Groningen: Beukenkamp – Elshot, Van de Looi, P. Janssen (Van Gessel), Johansson -Leonardo, G. van Dijk, D. van Dijk, Broerse – Curovic (Drent), Alberda (Hugo).Rest bank: Darwinkel, R. Janssen, Allach, Van den Herik. A-selectiespelers op de tribune: Visser, Maximiano, El Idrissi en Schilder.