Sport

FC Groningen schittert met 5-0 zege bij Jong AZ

De ambiance was troosteloos, maar het weerhield FC Groningen er niet van om op grootste wijze te spelen en in Wijdewormer op het trainingscomplex van AZ met maar liefst 5-0 te winnen bij Jong AZ. FC Groningen is door de tweede zege op rij naar de elfde plaats geklommen in de Keuken Kampioen Divisie.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg is vrijdagavond weer het decor tegen VVV Venlo
De Euroborg is vrijdagavond weer het decor tegen VVV Venlo

De 5-0 winst was bijna historisch. De laatste keer dat FC Groningen met vijf doelpunten verschil won was op 13 mei 1979 toen de FC met 6-1 won bij FC Dordrecht. Wat verder opvallend was dat vier treffers op naam kwamen van spelers uit de eigen jeugdopleiding.

De technische staf heeft bepaalde keuzes gemaakt en onder andere gekozen voor jonge talenten. Dat lijkt langzaam vruchten af te werpen. Groningen werkte als altijd keihard in koude en weinig motiverende omstandigheden. Op een winderig sportpark gelukkig wel gesteund door 180 supporters. En die hadden een geweldige avond. FC Groningen verdeelde de treffers keurig over beide helften en had wel met dubbele cijfers kunnen winnen. Zoveel kansen bleven onbenut.

Binnen tien minuten opende Jorg Schreuders de score. Het eerste doelpunt van het 19-jarige talent in het betaalde voetbal. Na ruim een half uur verdubbelde Luciano Valente de voorsprong door een kopbal van Marvin Peersman te verlengen. Het vertrouwen nam hierdoor alleen maar toe. Dat kwam na de pauze nog verder tot uiting. De intensiteit bleef hoog en de wil om te scoren groot.

Dat gebeurde na de pauze nog drie keer via Romano Postema, Radinio Balker en Thom van Bergen. Zo is FC Groningen inmiddels vier wedstrijden op rij ongeslagen waarin het acht punten pakte. Met 22 punten uit 16 duels heeft Groningen weer aansluiting gekregen richting de subtop van de Eerste Divisie en kan met thuiswedstrijden tegen VVV Venlo en Telstar in het verschiet misschien nog wel verder omhoog kijken.

Komende vrijdagavond is VVV Venlo als eerste in dit tweeluik te gast in de Euroborg.