FC Groningen speelt gelijk tegen het Viking FK van Erik Nevland

FC Groningen heeft donderdagavond gelijk gespeeld tegen het Noorse Viking FK. Tijdens het oefenduel wisten beide clubs de bal niet tussen de palen te krijgen. Eindstand: 0-0.

Tijdens de wedstrijd wisten beide ploegen wel kansen te creëren. Zo raakten de Noren halverwege de eerste helft de lat. De grootste kans van de wedstrijd voor de Groningers kwam in de 37e minuut van de Portugees Rui Mendes. Deze kans werd op het laatste moment geblokt door Viking FK.

Erik Nevland aanwezig bij duel tussen FC Groningen en Willem II
Erik Nevland in het shirt van FC Groningen

Erik Nevland

In aanloop naar de wedstrijd was er veel aandacht voor Erik Nevland. Hij was tussen 2004 en 2008 de lieveling van het Groningse voetbalpubliek. Tegenwoordig is het sportief directeur van Viking FK.

FC Groningen pakte groots uit met de komst van hun oud-speler. Zo stond op de dag voorafgaand aan de wedstrijd een vraag en antwoord sessie gepland met ruimte voor 300 belangstellenden. De mannen van Kon Veel Minder de Podcast gingen uitgebreid in gesprek met Nevland.

Op de dag van het oefenduel tussen FC Groningen en Viking FK stond een signeersessie in de agenda. Nevland was aanwezig in de FC Groningen Store voor het zetten van een handtekening en het maken van een praatje.