Sport

FC Groningen speelt zondag voor uitverkochte Euroborg tegen NAC

Er zijn nog een paar kaarten voor clubkaarthouders en seizoenkaarthouders beschikbaar, maar verder is de Euroborg komende zondag helemaal uitverkocht. Als FC Groningen aan de eerste van zes finales tot het eind van de reguliere competitie begint tegen NAC Breda.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg is zondag waarschijnlijk tot de laatste stoel bezet
De Euroborg is zondag waarschijnlijk tot de laatste stoel bezet

De 22.500 bezoekers moeten wel rekening houden met extra reistijd vanwege een deels afgesloten ringweg. Het supportersplein gaat daarom al om 10.15 uur open, terwijl de wedstrijd om 12.15 uur begint. FC Groningen adviseert om de auto zoveel mogelijk buiten de stad te laten. Door bijvoorbeeld de pendelbus te nemen vanaf P&R Haren of P&R Hoogkerk.

De pendelbussen vanaf beide P&R-locaties rijden vanaf 10.15 uur en gaan tot een uur na afloop van de wedstrijd terug. Een retourticket kost vier euro. Supporters uit de stad en de omliggende dorpen die zondag op de fiets naar Euroborg komen, kunnen gebruik maken van de gratis fietsenstallingen voor het stadion.

Vervolgens kan iedereen de FC aan het werk zien tegen de nummer zeven van de Eerste Divisie. De opdracht voor de ploeg van trainer Dick Lukkien is helder. De komende zes laatste speelrondes nummer twee Roda JC op de ranglijst achterhalen om op de gewenste promotieplek terecht te komen. De Limburgers hebben één punt meer en komen in de laatste speelronde, op zondag 10 mei, op bezoek in de Euroborg.

Als beide ploegen blijven winnen dan komt het die middag tot een fantastische ontknoping. FC Groningen won de afgelopen zes duels en lijkt steeds beter in vorm te komen met topscorer Romano Postema als belangrijke exponent. Geen fouten maken is het devies, want iedere misstap weegt vanaf nu extra zwaar.