Sport

FC Groningen staat voor bepalend drieluik

Na een vrij interlandweekend hervat FC Groningen de competitie vrijdagavond met een uitduel in Doetinchem tegen De Graafschap. Maandagavond wacht de thuiswedstrijd tegen FC Emmen en volgende week vrijdag volgt het uitduel tegen SC Cambuur.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen eerder dit seizoen tegen Willem II
FC Groningen eerder dit seizoen tegen Willem II

Waarschijnlijk een bepalend drieluik voor de huidige nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie. Gaat de ploeg van trainer Dick Lukkien met goede resultaten weer aanhaken en kan het weer naar boven kijken of blijft de degradant hangen in de grijze middenmoot wanneer de het niet lukt om de komende drie duels veel punten te rapen en de grijze leegte van de Eerste Divisie dreigt.

Te beginnen op De Vijverberg. Een traditioneel altijd lastig te nemen horde. De Doetinchemers hebben veertien punten uit negen duels. Een puntje meer dan FC Groningen. Alleen al daarom is het belangrijk voor de FC om de volle buit mee te nemen. Bovendien is speelronde tien het eerste duel van de tweede periode. Gezien de huidige stand op de ranglijst is het winnen van een periode een reddingsboei om de nacompetitie te halen en zo kans te houden op promotie aan het eind van het seizoen.

FC Groningen treedt sowieso aan zonder de geblesseerden Fofin Turay, Daleho Irandust en Thijmen Blokzijl. Zo meldt de club. De centrale verdediger is tijdens zijn verblijf bij Oranje onder-19 geblesseerd geraakt aan de enkel en is er maandag ook nog niet. Twijfelgevallen zijn Paulos Abraham en Noam Emeran.

De Graafschap hield recent de koploper Roda JC in Doetinchem op 0-0, dus Groningen is gewaarschuwd. In de Eerste Divisie troffen beide ploegen elkaar ooit drie keer in Gelderland. Met één keer winst, een gelijkspel en een nederlaag. De zege dateert van 16 oktober 1977. Voor slechts 2.500 toeschouwers won Groningen met 2-1 dankzij twee treffers van Peter Houtman.

De aftrap op De Vijverberg is om 20.00 uur.