Sport

FC Groningen te populair; verkoop losse seizoenkaarten is gestopt

Een week na de promotie duurt de euforie rondom FC Groningen nog altijd voort. Terwijl de selectie een paar dagen feest viert op Ibiza heeft de de club de vrije verkoop van seizoenkaarten met onmiddellijke ingang stopgezet. Er dreigen teveel stoelen verkocht te worden.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg net na de promotie op 12 mei
De Euroborg net na de promotie op 12 mei

Op de website rekent de club voor dat van de 22.500 plekken ongeveer 17.000 beschikbaar zijn verdeeld over de drie publieke tribunes. Hiervan wil Groningen minimaal 2500 stoelen per wedstrijd beschikbaar hebben voor de losse verkoop. Om bijvoorbeeld mensen die zich geen seizoenkaart kunnen veroorloven de kans te geven een wedstrijd te bezoeken.

Daarnaast heeft de club een bufferaantal kaarten nodig voor acties vanuit de maatschappelijke stichting of supporter-activaties vanuit clubpartners. Daardoor is er plaats voor maximaal 14.500 seizoenkaarthouders. Wanneer honderd procent van de huidige seizoenkaarthouders hun kaart verlengt, overschrijdt de club op dit moment al dat aantal. FC Groningen had afgelopen seizoen ruim 12.000 seizoenkaarthouders.

Om het proces beheersbaar te houden heeft Groningen besloten de vrije verkoop van seizoenkaarten, voor nieuwe seizoenkaarthouders, te stoppen. Liefhebbers kunnen zich inschrijven op een wachtlijst en mogen onder het motto ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’ hopen op een seizoenkaart. Als de ruimte het toelaat start de verkoop van de vrije seizoenkaarten op maandag 1 juli vanaf 12.00 uur.