Sport

FC Groningen toont stabiliteit in linkerrijtje

FC Groningen heeft tegen Vitesse laten zien dat het niet voor niets in het linkerrijtje staat. Het gelijkspel tegen de toen nog medekoploper was verdiend en de Arnhemmers, die al zeven keer als winnaar van het veld gingen in acht duels, hadden hun handen vol aan de ploeg van trainer Danny Buijs.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

FC Groningen blijkt zich te ontwikkelen tot een taaie ploeg en daar hadden de sceptici voorafgaand aan de competitie geen rekening mee gehouden. Arjen Robben zou het moeten doen, maar hij kwam nog weinig in actie. Het zijn de nieuwelingen die het doen. De aankopen waren geen grote namen, maar de aanwinsten zijn zeker geen verzwakkingen. Zo knalde Patrick Joosten zaterdag op fraaie wijze zijn tweede treffer van het seizoen tegen de touwen.

Joël van Kaam debuteerde in de basis als rechtsback, omdat Damil Dankerlui ontbrak vanwege een schorsing. Het 18-jarige talent speelde prima mee en liet zien het niveau aan te kunnen. Een voorbeeld van een positief punt waarvan er meerdere te noteren zijn bij de FC. Alessio da Cruz is geblesseerd, maar liet zijn kwaliteiten ook al zien. Groningen lijkt zich te ontwikkelen tot een vechtmachine

Het minpunt was de manier waarop de tegentreffer geïncasseerd werd. Kort voor rust stond iedereen achterin bij een snelle vrije trap te slapen. Openda zei dankjewel en scoorde van dichtbij. En het zat mee toen Broja in de tweede helft voor een leeg doel de bal zo richting de lege tribune schoot.

Feit is dat FC Groningen uit negen wedstrijden 14 punten heeft en achtste staat. In de wetenschap dat het al tegen de top vijf gespeeld heeft. Tot de winterstop komt Groningen nog vijf keer in actie. Te beginnen komende zondag om 14.30 uur tegen Willem II. Daarna volgen nog thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk en Heracles Almelo, terwijl op vreemde bodem nog aangetreden wordt tegen AZ en Sparta Rotterdam.