Sport

FC Groningen treft concurrent Dordrecht in strijd richting plek twee

FC Groningen wil de ongeslagen reeks van dertien wedstrijden uiteraard verlengen. Dat moet dan gebeuren in Dordrecht waar de FC vrijdagavond aantreedt tegen FC Dordrecht. De strijd tussen de nummers zes en vijf. Groningen heeft een punt meer en een duel minder gespeeld.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen fans jaren geleden in het uitvak van SC Heerenveen
FC Groningen fans jaren geleden in het uitvak van SC Heerenveen

Een wedstrijd die er derhalve echt toe doet. Winst brengt FC Groningen weer een stapje verder omhoog en een directe concurrent kan op grotere achterstand gezet worden. Bovendien zal de FC als het de promotieambities levend wil laten houden weinig steken meer moeten laten vallen en is het zaak om ook dit soort wedstrijden te winnen.

Vanaf nu definitief zonder Kevin van Veen. De spits was al een tijdje afwezig en is bij het sluiten van de transferwindow de rest van het seizoen verhuurd aan het Schotse Kilmarnock. Van Veen was bezig om weer fit te worden om weer te kunnen spelen. Twee spelers die wel blijven, maar ook ontbreken zijn Laros Duarte en Leandro Bacuna. De aanvoerder is herstellende van een spierblessure en Duarte is met Kaap Verdië nog actief tijdens de Africa Cup.

FC Groningen won in januari alle wedstrijden. Dat stemt trainer Dick Lukkien uiteraard tevreden. ‘We zitten er momenteel lekker in, maar ik proef bij iedereen de honger en ambitie om meer te willen. We gaan ook in en tegen Dordrecht weer een hele kluif krijgen aan de tegenstander, die ook in Euroborg heeft laten zien goed te kunnen voetballen.’

In de Eerste Divisie troffen beide ploegen elkaar in de historie tot nu toe twee keer in Dordrecht en FC Groningen verloor nog nooit. De laatste keer was op 1 mei 2000. Groningen won met 3-1 door doelpunten van Hans Visser, Paul Janssen en Gregoor van Dijk. De aftrap in het M-Scores Stadion om 20.00 uur.