Sport

FC Groningen verkoopt al meer seizoenkaarten dan vorig jaar

Ondanks het matige seizoen lijken de fans het vertrouwen in FC Groningen niet verloren te hebben. Per 31 mei zijn ten opzichte van een jaar geleden al 2000 seizoenkaarten meer verkocht. Huidige kaarthouders kunnen nog tot woensdag 15 juni hun stoeltje van afgelopen seizoen claimen. Daarna vervalt dit recht.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

Vooral op de Tonny van Leeuwen Tribune, waar de fanatieke aanhang zit, gaan de seizoenkaarten als warme broodjes over de toonbank. Momenteel zijn de ongeplaceerde plekken op het onderste deel van de tribune niet meer te koop, op de bovenste ring en in vak A beneden in de hoek zijn in totaal nog slechts 244 plekken beschikbaar. Hier is het zaak voor seizoenkaarthouders om hun plek zo snel mogelijk te verzilveren.

Tot 15 juni is de prijs van een seizoenkaart gelijk aan afgelopen seizoen. FC Groningen realiseert zich dat ondanks de toenemende inflatie het gezien de coronaperiode en het sportief matige seizoen een prijsstijging teveel van het goede is voor trouwe fans. Na 15 juni gaat de prijs wel omhoog. Vorig seizoen verkocht FC Groningen in totaal ruim 10.000 seizoenkaarten.

Elf jaar geleden bracht FC Groningen nog ruim 16.000 seizoenkaarten aan de man. Het dieptepunt was het seizoen 2018/2019 toen minder dan 10.000 fans een vaste seizoenplek hadden.