Sport

FC Groningen verkoopt Matusiwa aan Stade de Reims

Azor Matusiwa verlaat FC Groningen met een 5-2 nederlaag tegen PSV. De aanvoerder speelde zijn zaterdag zijn laatste wedstrijd voor de FC en is voor een bedrag van naar verluidt vier miljoen euro verkocht aan Stade de Reims uit Frankrijk. De 23-jarige Matusiwa kwam in de zomer van 2019 over van De Graafschap en tekende destijds voor vier seizoenen.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen verkoopt Matusiwa aan Stade de Reims
FC Groningen verkoopt Matusiwa aan Stade de Reims

De middenvelder groeide direct uit tot een onmisbare schakel in de ploeg van trainer Danny Buijs. Met name het afpakken van de bal onderscheidde de speler die in zijn jeugd voor Ajax speelde. Matusiwa stond in het verleden regelmatig in de belangstelling van andere clubs, maar tot een deal kwam het nooit. Nu is het zover waarbij FC Groningen naast het transferbedrag ook bonussen bedongen heeft. Matusiwa kwam in totaal tot 51 officiële wedstrijden voor Groningen.

De vervanger is volgens diverse media Laros Duarte van Sparta Rotterdam. De 24-jarige Duarte komt uit de jeugdopleiding van PSV en speelde sinds medio 2019 op Het Kasteel in Rotterdam. Duarte speelde ook regelmatig voor Nederlandse jeugdteams in zijn leeftijdsklasse. Volgens het Algemeen Dagblad tekent Duarte voor drie jaar in Groningen hetgeen FC Groningen 650.000 euro kost.

De transferwindow staat nog tot 1 september open. De verwachting is dat bij de FC nog meer transfers plaats gaan vinden. Gabriel Gudmundsson lijkt op dat punt de hoogste ogen te gooien. (Foto: Twitter FC Groningen)