Sport

FC Groningen vervolgt oefencampagne in Duitsland

Nadat Arjen Robben donderdag bekend maakte dat hij stopt met voetballen gaat FC Groningen gewoon verder met de voorbereiding op het nieuwe seizoen richting de eerste competitiewedstrijd op zondag 15 augustus in Leeuwarden tegen Cambuur Leeuwarden. Vandaag en zaterdag oefent de FC in Duitsland.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

In Ankum, op 150 kilometer van Groningen speelt de ploeg van Danny Buijs vrijdag vanaf 18.00 uur tegen SC Verl en zaterdag is VfL Osnabrück vanaf 15.00 uur de opponent. SC Verl komt sinds afgelopen seizoen uit in de Derde Bundesliga en werd zevende. Het derde niveau in Duitsland is zeker niet te onderschatten en is qua spankracht zeker te vergelijken met de Eerste Divisie in Nederland. Gerenommeerde ploegen als FC Kaiserslautern en 1860 Munchen acteren ook op dit niveau.

VfL Osnabrück speelde vorig seizoen nog in de Tweede Bundesliga, maar degradeerde na twee seizoenen. Ludovit Reis stond afgelopen seizoen bij deze club onder contract. De oud-speler van FC Groningen vertrok twee jaar geleden naar Barcelona en is inmiddels verkocht aan Hamburger SV. Het is voor FC Groningen een mooie kans om binnen 24 uur flink weerstand te krijgen.

De Derde liga begint volgend weekend al, dus het is voor beide tegenstanders de laatste gelegenheid om de puntjes op de i te zetten. Beide wedstrijden worden gespeeld in het Quitt-stadion. Supporters zijn vanwege corona niet welkom. De fans kunnen de balomwentelingen volgen via een livestream in samenwerking met NDC mediagroep.