Sport

FC Groningen viert 50e verjaardag met live-uitzending en onthulling standbeeld Martin Koeman

FC Groningen viert woensdag 16 juni haar 50-jarig jubileum. Een bijzondere dag waarop met trots wordt stilgestaan. FC Groningen maakt in samenwerking met RTV Noord een live tv-uitzending met de titel ’50 jaar FC Groningen!’. Het programma begint om 19.00 uur. Hierin wordt onder andere het standbeeld van clubicoon Martin Koeman onthuld.


Leestijd: 1 minuut

Vernieuwd FC Groningen voor het eerst op het veld
Vernieuwd FC Groningen voor het eerst op het veld

In de uitzending wordt er met speciale gasten in de studio van RTV Noord teruggekeken op de roemruchte historie van de club. De kijker wordt aan de hand van gasten met een belangrijke bijdrage in de historie van de club meegenomen in de tijd. Alle hoogtepunten in vijf decennia komen langs. Gasten als Henk Hagenauw, Jan van Dijk, Walter Waalderbos, Peter Eimers, Mark-Jan Fledderus en Roger Stinissen schuiven aan. Het duo Pé en Rinus laat een speciale versie van het nummer Z-side horen.

Het standbeeld van wijlen Martin Koeman is een cadeau van FC Groningen als dank aan alle FC-supporters voor de steun die de club altijd heeft ontvangen. De zoons Erwin en Ronald Koeman verrichten de officiële handeling om het beeld te onthullen. Het standbeeld van ‘meneer Koeman’, zoals hij door velen in en om de club nog altijd respectvol wordt genoemd, komt naast die van zijn voormalig ploeggenoot Tonny van Leeuwen te staan.

FC Groningen heeft lang gekeken naar de mogelijkheid om een live-evenement voor supporters in het stadion te organiseren voor de viering van de 50ste verjaardag van de club, maar vanwege de nog altijd geldende coronaregels is het onmogelijk een evenement op te zetten waarbij de club veel supporters zou kunnen ontvangen. Met de live uitzending is een passend alternatief gevonden om samen met supporters stil te staan bij de bijzondere verjaardag van de club.