Sport

FC Groningen voor derde keer op rij onderuit

FC Groningen is hard bezig om de kansen op plek acht uit handen te geven. Met nog vier speelrondes te gaan staat de Trots van het Noorden nog wel achtste, de plek die recht geeft op play-offs om Europees voetbal aan het eind van de rit, maar dat komt grotendeels door verlies van de concurrentie. De 1-0 thuisnederlaag tegen Heracles Almelo was de derde op rij.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden
FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden

En door de zege is er met Heracles zelfs een concurrent bijgekomen. Het spelniveau gaat de laatste weken alleen maar achteruit. In een zonovergoten Euroborg lukte het de ploeg van trainer Danny Buijs slechts één keer om een bal tussen de palen te krijgen. Na de rust schoot Paulus Abraham van afstand op doel, maar zag zijn inzet gered worden. Voor het overige kregen de ruim 20.000 aanwezigen veel te weinig gezien.

FC Groningen probeert al een tijdje ver op de helft van de tegenstander druk te zetten, maar dat komt onvoldoende uit de verf. De ploeg is aanvallend te onmachtig om voetballend overwicht te krijgen in een wedstrijd. Er is wel veel balbezit, maar het leidt tot veel te weinig concrete daden. Met name op het middenveld heeft Groningen het vaak lastig. Dat geeft meer defensieve druk met meer tegentreffers tot gevolg.

In de 22e minuut besliste Laursen de wedstijd met een knal in het dak van het doel. Door de resultaten van afgelopen weekend is het verschil tussen de nummers acht en dertien in de Eredivisie slechts drie punten en liggen de doelsaldo's ook niet heel ver uit elkaar. Deze tombola duurt nog vier keer negentig minuten. Voor de neutrale volger fantastisch, maar voor de fans die hun club een warm hart toedragen nagelbijten tot en met.

FC Groningen speelt zondagavond om 20.00 uur in Waalwijk tegen RKC. Vervolgens wachten nog thuiswedstrijden tegen Sparta Rotterdam en SC Cambuur. Plus een uitbeurt tegen FC Twente. Dan is op zondagmiddag 15 mei om kwart over vier duidelijk wie met plek acht aan de haal gaat en zich mag voorbereiden op het toetje van de competitie.