Sport

FC Groningen wacht met verkoop seizoenkaarten tot er duidelijkheid is

FC Groningen start de seizoenkaartverkoop 2023/2024 op het moment dat duidelijk is in welke competitie de FC volgend seizoen speelt. Met nog vijf speelronden te gaan is de kans verreweg het grootst dat dit de Keuken Kampioen Divisie zal zijn. De achterstand op een veilige plaats in de Eredivisie bedraagt tien punten.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

Volgens de club is er veel vraag van supporters om ongeacht de stand op de ranglijst de kaartverkoop toch op te starten. Dat geeft de club in grote sportieve nood hoop en vertrouwen voor de toekomst. FC Groningen heeft echter besloten de seizoenkaartverkoop pas te starten wanneer duidelijk is in welke divisie volgend seizoen wordt gespeeld. Dit heeft mede te maken met de prijs die voor een vaste seizoenstoel betaalt gaat worden. Deze is in de Eerste Divisie uiteraard lager dan op het hoogste niveau.

De huidige seizoenkaarthouders krijgen, net als in eerdere jaren, een voorrangsperiode om hun huidige plek in Euroborg te verlengen, dan wel een andere vrije tribuneplaats uit te zoeken. FC Groningen waardeert de steun en de support vanuit de achterban enorm en blijft, ongeacht de stand, strijdbaar. Te beginnen aanstaande zaterdag vanaf 20.00 uur thuis tegen NEC in de Euroborg. Daarna volgen nog wedstrijden tegen Go Ahead Eagles (uit), Ajax (thuis), Vitesse (uit) en Sparta (thuis).

Degradatie kan volgend weekend in Deventer een feit zijn.