Sport

FC Groningen weer op vreemde bodem in actie

FC Groningen wil de belangrijke 1-0 zege van afgelopen weekend in Deventer tegen Go Ahead Eagles een vervolg geven in Limburg. Daar wacht zaterdagavond vanaf 18.45 uur Fortuna Sittard als tegenstander. Groningen staat veertiende met veertien punten. Fortuna staat voorlaatste met negen punten.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje
FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

Een prima gelegenheid voor de mannen van trainer Danny Buijs om van de onderste plaatsen meer afstand te nemen. Een zege opent voorzichtig weer perspectief richting de onderkant van de middenmoot. De misschien wel belangrijkste speler tot nu toe, Tomas Suslov, is er niet bij. Suslov liep zondag tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan en is daardoor automatisch een duel geschorst.

Het ligt in de lijn dat Buijs vasthoudt aan de opstelling van afgelopen zondag. Met Jorgen Strand Larsen als puntspeler. De vraag is wat er met Cyril Ngonge gebeurt? De topscorer werd zondag gepasseerd en moet meer inzet tonen van de technische staf.

Fortuna Sittard verloor afgelopen weekend met 3-1 bij Heracles Almelo. Van de negen punten pakte de ploeg van trainer Sjors Ultee zeven op eigen bodem en kan de volle winst zeer goed gebruiken. De statistieken zijn ongeveer in balans. Op het hoogste niveau won Groningen drie keer, vier keer was er een nederlaag en het werd liefst twaalf keer gelijk.

Het laatste bezoek aan Fortuna op 25 oktober 2020 leverde een 3-1 overwinning op. Strand Larsen scoorde toen twee keer.