FC Groningen weerstaat Feyenoord en pakt punt

Dankzij een uitstekende verdedigende organisatie heeft FC Groningen zondag een punt overgehouden aan de clash met Feyenoord. In de Euroborg eindigde het treffen in 1-1. Beide doelpunten vielen na de pauze. Jorgen Strand Larsen maakte namens de FC de gelijkmaker. FC Groningen is gestegen naar de elfde plaats met 19 punten uit 16 wedstrijden.

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

Een spektakelstuk was het zeker niet. Vooral in de eerste helft viel er weinig te beleven. FC Groningen trainer Danny Buijs had met zijn technische staf gekozen voor een zeer defensief ingestelde ploeg en dat pakte goed uit. Gevolg was wel dat het niet frivool was. Dat de samenvatting van Studio Sport pas halverwege de eerste helft begon.

Feyenoord was de bovenliggende partij en leek daar na rust voor beloond te worden. Na een kwartier trof Sinisterra de paal. Bij de opvolgende hoekschop was het raak. Een inzet van Senesi werd van richting veranderd en rolde binnen. Vijf minuten later was het zomaar gelijk. Een prachtige pass van Laros Duarte bereikte de zwak spelende Larsen. De Noor liet de bal een keer stuiteren en verschalkte met een listig lobje de uitkomende doelman Bijlow. Alweer zijn vierde treffer in de laatste vijf duels.

In het laatste deel van de wedstrijd was het een kwestie van tegenhouden. Peter Leeuwenburgh stond zijn mannetje in het doel en bij Feyenoord vloeide de energie langzaam weg. Invaller Romano Postema kreeg zelfs nog een mogelijkheid om te scoren, maar vond de doelman op zijn weg. De 1-1 was al met al het maximaal haalbare voor FC Groningen. Op de ranglijst schieten ze er weinig mee op, maar duurt de ongeslagen reeks inmiddels wel vijf wedstrijden.

Komende woensdag wacht in Rotterdam Excelsior in de volgende ronde van de beker. Een weerzien met Thijs Dallinga. De spits die het bij de FC vooralsnog niet redde, maar er bij de nummer twee van de Eerste Divisie al 24 doelpunten inschoot in 19 wedstrijden.